Doe mee!

Het lukt nog steeds niet het aantal ongelukken in de agrarische en groene sector te laten dalen. In 2017 gebeurden er 7 dodelijke ongevallen. In 2018 tot en met augustus al 10. Deze verschrikkelijke gebeurtenissen halen de krant. Maar veel groter is het aantal ongelukken waarbij geen doden vallen, maar waarbij medewerkers wel gewond raken en tijdelijk of langdurig niet kunnen werken.

Ongelukken kunnen in veel gevallen worden voorkomen. Dit start bij je eigen veiligheidsbewustzijn. Binnen een bedrijf is dit een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de ondernemer en zijn medewerkers. Je doet het samen! Daarom zetten we hier de komende jaren sterk op in, samen met partijen in de sector.

Bent u een topper, of een achterblijver?

Doel van de campagne is het verhogen van het veiligheidsbewustzijn in de agrarische en groene secoren: het besef dat je bij alles wat je doet, nadenkt over de veiligheid. Dat geldt voor ondernemers, werknemers, leveranciers en andere partijen die agrarische en groene bedrijven bezoeken.

Hoe zit dit op uw bedrijf? Bent u een topper, of een achterblijver?

Meld u nu aan

Centraal in de campagne staat een check, waarmee bedrijven in kaart brengen hoe het staat met hun veiligheidsbewustzijn en die hen op verschillende manieren stimuleert dit bewustzijn te verhogen.

Ga naar het aanmeldingsformulier.

Zero Accidents in 2020

Met de campagne wordt de intentieverklaring Zero Accidents in 2020, die afgelopen juni werd ondertekend door LTO Nederland, CUMELA Nederland, Branchevereniging VHG, FNV en CNV Vakmensen, VBNE, Fedecom en Nijhof-Wassink vertaald naar de achterbannen van deze organisaties. Stigas coördineert de activiteiten.