Aan het werk op daktuinen? - Praktische tips om ongelukken te voorkomen

Werken op daktuinen brengt risico met zich mee. Vooral bij het betreden of belopen van het dak. Ook lichtkoepels, dakramen en op het dak geplaatste installaties kunnen valgevaar opleveren. Gelukkig zijn valpartijen met goede voorbereiding te voorkomen.

Het lijkt een open deur maar het is belangrijk dat er duidelijke instructies en afspraken in uw bedrijf over dit werk worden gemaakt. Deze afspraken moeten gaan over welk veiligheidsschoeisel gedragen moet worden tot de weersomstandigheden, waarbij er niet meer op het dak gewerkt wordt. Check de arbocatalogus voor hoveniers om er zeker van te zijn dat u de juiste afspraken maakt met uw medewerkers. Deze arbocatalogus  is geschreven door VHG-werkgevers en werknemers samen met Stigas.

Heeft u na het bekijken van de arbocatalogus twijfels of wilt u weten hoe u uw medewerkers het beste voorlicht? Sla uw risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) erop na of neem vrijblijvend contact op met Stigas adviseur Sjoek van der Maarl: sjoek.van.der.maarl@stigas.nl. Of bel naar de Stigas Servicedesk 085 – 044 07 00 (optie 1).