Jongen(15) overleden na val in mestput bij Oldehove

  • Dodelijke ongevallen

Twee personen zwaargewond bij mestputongeval - In het Groningse Oldehove zijn de hulpdiensten zaterdagochtend massaal uitgerukt naar een agrarisch bedrijf aan de Aalsumerweg. Twee personen werden daar in een mestput aangetroffen.

Het is niet bekend hoe lang de twee daar al lagen. De personen werden door de opgeroepen brandweer uit de kelder gered en zijn daarna overgedragen aan het ambulancepersoneel. De hulpdiensten waren met drie ambulances, een medisch coördinator en een traumahelikopter ter plaatse.

Hoe de twee in de kelder terecht zijn gekomen is niet bekend. Ze werden buiten bewustzijn aangetroffen en met spoed naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Hoe het nu met ze gaat is onbekend, maar de situatie lijkt ernstig. Er zal onderzoek worden gedaan naar de toedracht van het ongeval, dat rond acht uur vanochtend gebeurde. De schrik zit er bij collega-agrariërs uit de omgeving goed in.

Bron: Nieuwe Oogst, 12-5-2018

Jongen(15) overleden na val in mestput bij Oldehove

Oldehove - Bij een boerderij aan de Aalsumerweg in Oldehove zijn zaterdagmorgen twee mannen in een mestput gevallen.

Even na acht uur zaterdagmorgen kwam bij de meldkamer in Drachten een melding binnen. De snel geariveerde brandweer kon de twee mannen snel uit de mestput bevrijden. De twee mannen zijn in kritieke toestand overbracht naar het ziekenhuis.

Update: De school laat weten dat de jongen(15) hersendood is verklaard. Over de toestand van de vader is niks bekend, deze man wou de jongen redden nadat hij in de mestput viel, maar toen viel hij er zelf ook in.

Update 2: Middels een rouwadvertentie in Dagblad van het Noorden heeft de familie laten weten dat de jongen op 17 mei is overleden.

Bron: 112 Groningen, 22-5-2018