Man komt om bij onderhoud brijvoermachine

  • Dodelijke ongevallen

Medewerkers varkensbedrijf Balkbrug verslagen door dodelijk bedrijfsongeval

Medewerkers van De Schanshoeve bij Balkbrug en Handelshuis Schuttert zijn zwaar aangeslagen door het bedrijfsongeval dat vanmorgen het leven kostte van hun 49-jarige collega uit Ommen.

,,De collega's zijn verslagen en ook vol ongeloof'', vertelt eigenaar Jan Schuttert. ,,Onze medewerker die hier al jaren werkte, is tijdens onderhoudswerkzaamheden vast komen te zitten in een brijvoermenger. Niemand begrijpt hoe dat gebeurd kan zijn, er was ook niemand bij toen het gebeurde.''. Handelshuis Schuttert verhandelt biggen en varkens, verzorgt het vervoer, en fokt ook zelf varkens of mest ze af op vijf bedrijven rondom Ommen waaronder De Schanshoeve. Het hele bedrijf telt zo'n 65 medewerkers.

Groot verlies

Het slachtoffer van het bedrijfsongeval aan de Derde Schansweg in Balkbrug was volgens Schuttert een 'zeer gewaardeerd werknemer'. ,,Het is ook een heel groot verlies voor zijn vrouw en kinderen en verdere familie. Hij ging ook altijd heel zorgvuldig te werk, nam de voorzorgsmaatregelen altijd goed in acht. Daarom is dit voor ons allemaal ook heel moeilijk te begrijpen.''

Inspectie

Volgens Schuttert wordt de exacte toedracht onderzocht via forensisch onderzoek, en bekijkt de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen Arbeidsinspectie) of alle voorzorgsmaatregelen voor het onderhoud aan de tank waarin het brijvoer wordt gemengd in acht waren genomen. Het kan nog wel drie maanden duren voordat de uitkomsten van die onderzoeken bekend zijn.

Bron: Stentor, 4-4-2018