Monteur omgekomen bij fruitbedrijf 't Goy, inspectie doet onderzoek

  • Dodelijke ongevallen

HOUTEN - Bij Van Wijk Fruit in 't Goy is een externe monteur om het leven gekomen. De man was gisteren bij het bedrijf aan het werk omdat er een storing was in de koeling.
"De monteur was aan het werk in een ruimte bij de koelcel, waar behalve de eigenaren van het bedrijf niemand toegang tot heeft", vertelt Wilbert van Wijk. "Toen we na anderhalf uur niets van hem hadden gehoord, zijn we gaan kijken of het probleem opgelost was. Mijn broer vond de man in de koelcel."

"Wij hebben toen met aantal werknemers hem toen uit de koelcel kunnen trekken. Mijn vader en ik hebben toen geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten."
"In die koelcellen liggen appels en peren. Om het verouderen van het fruit tegen te gaan, is er bijna geen zuurstof in de ruimte. Over de oorzaak gaan we niet speculeren, maar we weten niet wat hij in de ruimte deed. Als je één procent zuurstof inademt, dan raak je bewusteloos. Het probleem zou in theorie kunnen worden opgelost in de machinekamer, en die staat los van de koelcel."

De dood van de monteur heeft veel impact op het familiebedrijf. "Ja, het is een heel grote klap. We krijgen gelukkig veel steun uit onze omgeving. Van familie natuurlijk, maar ook van mensen uit de sector en het dorp."

De inspectie SZW doet onderzoek naar de zaak en kan ook nog niets zeggen over de oorzaak van het ongeval. In de regel duren dit soort onderzoeken 5 tot 6 maanden, zegt een woordvoerder.

Bron: RTV Utrecht, 01-03-2019