Staat veiligheid in jouw bedrijf op 1?

Aankondiging Veiligheidsscan
  • Algemeen

Check het met de Veiligheidsscan

Heb je wel eens een ongeval op het werk meegemaakt? Of ken je iemand die dat is overkomen? Dan weet je hoeveel leed dit kan veroorzaken. In de agrarische en groene sectoren gebeuren elk jaar gemiddeld 16 dodelijke ongevallen. Dat zijn er 16 te veel! Maar ook kleinere ongevallen kunnen er flink inhakken: bij het slachtoffer, zijn of haar naasten en bij de collega’s.

Het goede nieuws: je kunt de meeste ongevallen echt voorkomen! Hoe? Door aandacht te besteden aan de volgende 3 punten:

  1. de organisatie van het werk
  2. de techniek waarmee jij en jouw medewerkers werken
  3. de veiligheidscultuur. Hiermee wordt bedoeld: de houding, de gewoontes en de meningen van de mensen in jouw bedrijf als het gaat om veiligheidsrisico’s.

Ben je ondernemer, leidinggevende, preventiemedewerker of betrokken bij de promotie van veiligheid op de werkplek? Met de scan Veilig op 1 check je of in jouw bedrijf veiligheid op 1 staat. Uit de score blijkt of je een ‘topper’ of een ‘achterblijver’ bent. Daarna krijg je tips om (minstens) één stap verder te komen in veilig werken.

Invullen duurt ongeveer 15 minuten. Na een jaar krijg je een herinnering om de scan nog eens in te vullen. Als het goed is, ben je dan minstens één stap verder!

Doe de veiligheidsscan